de kutschurft kronieken


Scabia Ad Vaginum - De Kutschurft Kronieken..

1999 - 2000

Het is de avond van 14 november 1999, midden in de donkerbruine dagen voor kerst. De nacht valt vroeg over Utrecht. Een gure oostenwind wind huilt door de straten en rammelt aan ramen en luiken. Op de zwaar beveiligde speciale afdeling van de psychiatrische observatie kliniek Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat begaat men door een aftreksom van factoren een kostbare vergissing.

In een vlaag van verstandsverbijstering wordt besloten twee van Nederlands gevaarlijkste en meest gewetenloze zedendelinquenten die nacht in één cel onder te brengen. Een beslissing die verregaande consequenties zal hebben voor de metalscene, de algemene goede smaak en de nationale veiligheid.

Dr. Zmegma (nr. 25600-99) en Dr. Schurvt (nr. 92701-79) blijken elkaar bijzonder goed te liggen en smeden die donkere stormachtige nacht boze plannen voor het absolute kwaad; de oprichting van de meest mensonterende, smakeloze en eetlustbedervende band van het Nederlandse taalgebied; KUTSCHURFT

Op de vroege kille morgen van 15 november 1999 loeit het alarm van de Pieter Baan Kliniek de buurt wakker. Justitie rukt uit met groot materiaal. Binnen een kwartier is het gebouw omsingeld en de omgeving afgesloten. Sluipschutters liggen op de daken, er rijden tanks door de straten en F-16s van de luchtmacht scheren over de stad. Nog een half uur later bestormen 250 commandos de kliniek. En wat men binnen aantreft doen zelfs de nekharen van de meest geharde huurling rechtop staan. Van de daders echter geen spoor. Kutschurft is door de vingers van het justitiële apparaat gelipt en klaar om het virus te verspreiden....

Na hun ontsnapping vinden Schurvt en Zmegma onderdak bij Ranzz, ook een lustmisdadiger waar internationale opsporingsinstanties al jaren naar op zoek zijn. Bovendien kan hij een misselijk potje drummen. Kutschurft wordt een driemansformatie.
In de periode 2000 worden door Kutschurft met Zmegma op gitaar, Schurvt op (akoestische) bas en zang en Ranzz op trommels op geheime en wisselende locaties in moordend tempo klassiekers geschreven als Met je kanus in m'n anus, Rugmergtering en Neuk je oma in d'r Stoma. Een optreden is slechts een kwestie van tijd zo vreest de AIVD.

En inderdaad, op een zweterige bandjesavond in de Chez Bebe in Utrecht met o.a. Engorge en Bloedhoest is het zover. Kutschurft sluipt illegaal naar binnen, overmeesterd het podium en trakteert het overdonderde publiek op een twintig minuten durende bak teringherrie waar de honden geen brood van lusten. Kutschurft staat op de kaart.

Op 18 november 2000 op een Pitavond in het Utrechtse ACU slaat de band opnieuw toe. In stief half uurtje wordt alles en iedereen vakkundig door de mangel gehaald en weer blijft het publiek zwaargewond achter, niet wetende wat hen overkomen is. Na deze vertoning zweert de directie van het ACU plechtig nooit meer iets met deze band te maken te willen hebben.

In deze periode worden er op dezelfde manier nog een aantal beestachtige en meestal totaal onaangekondigde optredens gedaan.

Het gaat verder. Op een avond in december 2000 dringen drie gemaskerde mannen studio Moskou in het oefenruimte complex DBs binnen en dwingen studiotechnicus Sylvia Vermeulen in slechts drie uur vijf extreme Kutschurft composities op te nemen.

Enige maanden later, in april 2001, zijn ze terug. Voor nog drie nummers. Het resultaat van deze opnames wordt uitgebracht op 'Kutschurft', het debuutalbum van de band. Nooit officieel en in eigen beheer uitgebracht vindt de CD via andere zieke geesten zijn weg naar de underground. Om snel daarna tot cultrelease verheven te worden.

Vervolgens wordt het stil rond de band. Niemand weet wie nou precies deel uitmaakt van de bezetting en CDs en shirts zijn slechts met veel geluk, geduld en doorzettingsvermogen te bemachtigen. Kutschurft is wederom spoorloos verdwenen.


2002 - 2007


In de laatste maanden van 2002 gonst het echter opnieuw van de geruchten in de stad; Kutschurft zou in het diepste geheim werken aan een nieuw album. En inderdaad, in december van dat jaar wordt Sylvia opnieuw in het holst van de nacht van haar bed gelicht en onder de meest verschrikkelijke bedreigingen gesommeerd opnieuw Kutschurft op de band te pleuren. MEDISCH CENTRUM KUTSCHURFT...Bruter, smeriger en immoreler dan al het voorgaande.

Kort na deze opnames komen Schurvt, Zmegma en Ranzz op een symposium van de medische faculteit Utrecht over geslachtziekten in contact met bassist Puzroggel. Hij blijkt het tot dan toe ontbrekende stukje in gestoorde Kutschurft puzzel. Puzroggel zal voortaan de baspartijen in dit geperverteerde orkestje voor zijn rekening nemen.

Een klein jaar later op 4 oktober 2003 vind in de Chipolata in Houten de CD presentatie plaats. En wordt het publiek massaal neer gemaaid in een totale sonische orgie van sex, geweld en sensatie.

Hierna raakt de zaak in een stroomversnelling. Kutschurft gaat de zaken serieuzer aanpakken. Er wordt vaker en intenser gemusiceerd. Er verschijnt een carnavals versie van de hit Met je Kanus In m'n Anus en er wordt een kerstnummer uitgebracht voor BNN.

In deze tijd van internationaal terrorisme houdt de natie zijn hart vast. Er worden kamervragen gesteld en de AIVD zet extra mensen op de zaak die nu als bekend staat als het Kutschurft Kartel. Dit alles zonder resultaat.

In de laatste maanden van 2004 en in 2005 breekt na nog een korte stilte voor de storm nu volledig de pleuris uit. Er worden nog een aantal optredens gedaan en Kutschurft neemt op een geheime locatie de nieuwe EP Kut Maar Krachtig op. De markt wordt verder overspoeld met Kutschurft shirts, mutsen en buttons.

Het gaat nog verder, nog meer optredens! De zak loopt volledig uit de hand. Een cafe in Leeuwarden moet voor het eerst in haar geschiedenis een deurbeleid gaan voeren omdat ze Kutschurft in de tent hebben. Maar ook in gerenomeerde gelegenheden weet de band binnen te dringen. Zelfs de hoofdstedelijke Melkweg ontkomt niet aan een behandeling van de band die zich tot normale muzikanten verhoudt als slagers tot chirurgen.

Zelfs in het buitenland is men niet veilig en gaan zalen finaal plat voor de Nederlandse wansmaak sensatie. Belgie, Suriname, nog een aantal keer Belgie. Met alle uitslag, jeuk en pijn bij plassen de volgende dag tot gevolg.

In verband met de enorme vraag zijn de voorraden 'Kutschurft' en 'Medisch Centrum Kutschurft" volledig uitgeput. Beide albums worden onder de titel "De Eerste Harde Stukjes" op een schijf< verenigd en opnieuw uitgebracht. Voorzien van nieuw artwork en met extra opnames van Kutschurft, live in de bananenbar in Parimaribo, Suriname. Als hongerige maden storten Kutschurft liefhebbers uit binnen- en buitenland zich op deze nieuwe brokken. Er worden zelfs CD's verscheept naar China.

Als in 2006 metalband LORDI het songfestival wint staat binnen een halve dag het programma 'Man bijt Hond' op de stoep. Zij willen een item maken over de mogelijke Nederlandse inzending van volgend jaar: Kutschurft natuurlijk! De camera's draaien nog niet of het bericht komt door dat oud-presentator van het songfestival Willem van Beusekom is overleden. Kutschurft op de Nederlandse televisie wordt hierdoor niet gepast gevonden. Kutschurft op de televisie wordt nooit gepast gevonden..

Begin 2007 begint de band aan de opnames van het langverwachte nieuwe album 'Zolang de voorhuid strekt' in studio 'Het Boerenhol'. Voor het artwork en de onvermijdelijke bandfoto's wordt de plee van oefenruimte complex Db's een dag afgehuurd. Men heeft het er nu nog over.

Weer volgen legendarische optredens met als hoogtepunt een optreden in De Kade in Zaandam in december 2007.

En dan? Dan is het plotseling afgelopen...
Op de vroege ochtend van 29 december 2007 worden in Db's door een schoonmaakster de vier levenloze lichamen gevonden van Schurvt, Zmegma, Ranzz en Puzroggel gevonden. Temidden van een ravage van poep, pies, pus en andere lichaamssappen. De band lijkt collectief zelfmoord te hebben gepleegd door zich moedwillig dood te vervelen bij een album van Within Temptation, de oude aartsvijand van de band. Het precieze hoe er waarom blijft onbekend.

In plaats van vernietigen kiest de overheid ondanks groot protest van betrokkenen en omwonenden ervoor om de vier lichamen af te staan aan de universiteit Utrecht welke deze vervolgens invriest voor nader onderzoek.

Nadat het album 'Zolang De Voorhuid Strekt' postuum is verschenen wordt het stil rond Kutschurft. De site, webshop en condelanceregisters worden nog beheert door moeder Zmegma. Voor veel mensen blijft de periode Kutschurft een donkere nachtmerrie uit het verleden, iets wat nooit meer zou mogen gebeuren. Bij anderen echter brandt de weemoed naar de smerigheid die ooit was, de smakeloosheid die nog had kunnen komen en heel diep de ijdele hoop op een onmogelijke wederopstanding. Een derde komst van Kutschurft die de hele wereld opnieuw in de smeerlapperij zal storten en alles plakkerig doet aanvoelen...


2010 - ....


In de nacht van 27 oktober 2010 jagen er donderwolken over de eeuwenoude stad Utrecht. Een enorme bliksemflits slaat in in een tranformatorhuisje nabij het laboratorium van de universteit. De daaropvolgende stroomuitval hult de hele stad in volledige duisternis. Tegen het ochtendgloren ondekt men dat vier lichamen uit de vriezer van het mortuarium zijn verdwenen. Daarnaast zit de riolering van de heel Utrecht zuid oost verstopt met stront.

Pas op 1 februari 2011 geeft de burgemeester van Utrecht op een persconferentie datgene toe wat velen al maanden vrezen. De leden van KUTSCHURFT zijn uit de dood opgestaan en spoorloos verdwenen.

De klopjacht op het beruchte viertal, bewust stil gehouden door de overheid om totale paniek te voorkomen, heeft niets opgeleverd. Wel blijkt dat kutschurft direct na zijn wederopstanding is begonnen aan de opnames van een nieuw album; 'Over Smaak Valt Niet te Fisten'.

De inlichtingendiensten vrezen dat dit nieuwe album eind februari/ begin maart 2011 uit zal komen en gepresenteerd zal worden op 9 april 2011 in Db's Utrecht. Het leger en politie eenheden worden die avond ingezet. Politie en gemeente raden inwoners van Utrecht aan zoveel mogelijk binnen te blijven de komende weken, zeker tijdens de nachtelijke uren...

Wees dus bang, heel bang.......KUTSCHURFT IS TERUG!

Wordt vervolgd...Ma Zmegma, 20 februari 2011

De directie bestaat vermoedelijk uit...
archief landelijke politiediensten anno 2005